Jump to content
  • Welcome to AutoLanka

    :action-smiley-028: We found you speeding on AutoLanka Forums without any registration! If you want the best experience, please sign in. Safe driving! 

  • 0

Vibration Problem


Driver87
 Share

Question

HElp needed pls...

I have a Starlet EP91 with automatic box. Problem is when i start the car it vibrates (forward and backward shaking) for some time and settles down. Also this doesnt happen all the time, very occasional.

Any ideas about what"s wrong and what i shud do..

Edited by Driver87
Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

HElp needed pls...

I have a Starlet EP91 with automatic box. Problem is when i start the car it vibrates (forward and backward shaking) for some time and settles down. Also this doesnt happen all the time, very occasional.

Any ideas about what"s wrong and what i shud do..

What exactly shakes forward and backwards ? is it the gear ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

No the whole car vibrates for some time and then it dies off and bcomes normal

might be a mess up ecu stings or car tune up afaik lot of cars vibrate until they reach desired temperature. :)

btw this happens in cold morning ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

No the whole car vibrates for some time and then it dies off and bcomes normal

Okay buddy you got to give us a little bit more information about this.

Does this happen when in gear ?

also did you do any ECU remapping or tuning lately ?

Does it happen only from a cold start or does it happen regardless of the time the car has been on ?

BTW does this happen only when the ac is on ? ( very important to check this cause sometimes when the compressor kicks in some cars that are not properly tuned jitter a bit)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Okay buddy you got to give us a little bit more information about this.

Does this happen when in gear ?

also did you do any ECU remapping or tuning lately ?

Does it happen only from a cold start or does it happen regardless of the time the car has been on ?

BTW does this happen only when the ac is on ? ( very important to check this cause sometimes when the compressor kicks in some cars that are not properly tuned jitter a bit)

Thanx for the feedback guys...

Nope not in gear....just as i start in Park.

No ECU remapping or tunning done lately...spark plugs must be quite old too...I hav used car for 3 yrs and i didnt change them..

it happens mostly in the morning...Not sure about the AC thing... sry.

The thing is it happens only about 1 out of every 10 starts...not all the time....very occasional. Thats why i dont remember the conditions at that time well.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanx for the feedback guys...

Nope not in gear....just as i start in Park.

No ECU remapping or tunning done lately...spark plugs must be quite old too...I hav used car for 3 yrs and i didnt change them..

it happens mostly in the morning...Not sure about the AC thing... sry.

The thing is it happens only about 1 out of every 10 starts...not all the time....very occasional. Thats why i dont remember the conditions at that time well.

Sounds more like a misfire, cant exactly come to a conclusion like this.

I think you are right, must be the spark plugs.

Get it checked just to be sure, last thing you want is to find out that your car doesnt start in the morning :alc:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

AutoLanka Cars For Sale

Post Your Ad Free [Click Here]



×
×
  • Create New...